Install Windows XP

Install Windows XP
Brand: Ebook
Product Code: Ebook 006
Availability: In Stock
Price: RM28.00
Qty:  
   - OR -   

Jimatkan ratusan ringgit dengan memasang sendiri Perisian Windows XP, perisian Microsoft Office, memasang driver hardware & software, perisian tambahan dan maklumat tambahan berkaitan.

Windows XP adalah salah satu daripada sistem operasi (OS - Operating System) yang di keluarkan oleh Microsoft. Windows XP yang disertakan dengan Microsoft Office telah mendapat sambutan yang cukup menggalakkan di kalangan pengguna komputer di seluruh dunia termasuk di Malaysia sehingga ke hari ini.

Namun demikian, di sebalik penggunaan komputer dan perisian ini, ramai yang tidak tahu bagaimana proses pemasangan atau installation Windows XP ini dilakukan. Ramai juga yang ingin mengetahui dan mempelajari bagaimana proses pemasangan Perkakasan Komputer, Windows XP & Office itu dilakukan.

Kandungan Ebook Ini

Panduan 1  -  Panduan dan tips berkaitan dengan pemilihan komputer dan perkakasan, penjagaan keselamatan PC dan ringkasan aliran proses installation dilakukan.

Panduan 2  -  Panduan yang menerangkan tentang persediaan yang perlu dilakukan sebelum anda melakukan proses installation.</li>\r\n\t<li>\r\n\t\tAntara perkara berkaitan ialah membuat setup pada BIOS, mengenali partition dan melakukan format pada hard disk.

Panduan 3  -  Panduan ini pula menerangkan langkah-langkah untuk melakukan proses installation windows XP. Diterangkan dalam 30 langkah mudah dengan bantuan maklumat bergambar seperti yang ditunjukkan di dalam screenshot di bawah.

Panduan 4  -  Di dalam bahagian ini pula diterangkan tentang langkah-langkah melakukan proses installation Microsoft Office. Ia dipersembahkan melalui 7 langkah mudah melakukan installation dan disertakan dengan maklumat bergambar.

Panduan 5  -  Panduan ini pula menerangkan beberapa maklumat tambahan yang berkaitan selepas proses installation dilakukan. Antaranya ialah 7 langkah membuat proses installation Driver yang berkaitan dengan perkakasan. Install beberapa perisian sokongan seperti Acrobat Reader, Perisian Zip, Antivirus pilihan dan perisian Nero.

Beberapa maklumat tambahan seperti membuat partition kedua, proses clean up, defragmentation dan setup TCP/IP untuk sambungan internet.

Di dalam ebook ini, panduan dan penerangan diberikan secara terperinci langkah demi langkah dan disertakan dengan maklumat bergambar. Ini bagi memudahkan anda melakukan proses-proses tersebut dengan lebih mudah dan berkesan.

 

BONUS PILIHAN TERBAIK

  1. Pasang Sendiri Komputer Anda
  2. Skrip Soft Ebook Creator
  3. 100 Cara Promosi
GI - Powered By OpenCart
Gedung Ilmu Online Shop (2010 - 2012)